Bilecik

Ahı Dağı yolu birinci etabı düzenlenen törenle ulaşıma açıldı

19:03 02 Ekim 2015
Ahı Dağı yolu birinci etabı düzenlenen törenle ulaşıma açıldı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ahı Dağı yolu 1. etap Gümüşdere-Bahçesultan arası, düzenlenen törenle hizmete açıldı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlayan karayolunda genişletme çalışmaları tamamlanan Ahı Dağı yolu 1. etap Gümüşdere-Bahçesultan arası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bahçesultan köyünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Halil Rıfat Paşa'nın Sivas Valiliği görevi yaptığı dönemde, "Gidemediğin yer senin değildir" sözünü hatırlatarak, bugün gelinen noktada gidilemeyen yerin bulunmadığını belirtti.

Toplumsal ve ekonomik ilişkilerin önemli olduğunu ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Batıdaki ilçelerimiz Bursa ile doğumuzdaki ilçelerimiz de Eskişehir'le haklı olarak ekonomik ve sosyal ilişkiler içerisinde bulunmaya devam ediyorlar ve edecekler. Ama köylerini de, memleketlerini de unutmamaya çalışıp, burayla bağlarını kuvvetli tutmaya çalışıyorlar ki, bu da bizi sevindiren bir durum. Bu bağların kopmaması için ulaşımın daha iyi hale getirilmesi gerekmekteydi. Ahı Dağı da buranın kadim bir yolu oldu."

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de 2002 yılından itibaren Türkiye'nin ulaştırma alanında Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış yatırımların yapıldığını anlatarak, "Türkiye'de illerin birbiriyle duble yolla bağlanmasından sonra ilçelerdeki çalışmalarda bir aşama kaydetti. İlimizde de Gölpazarı, Söğüt, Yenipazar yolumuz diğer taraftan da ilçemizi Bursa'ya veya İnegöl'e bağlayan yolumuzun yapımına sıra gelmiş oldu. Bu vesileyle bunun ilk adımı atıldı, 1. etabı yapılmış ve milletimizin istifadesine sunulmuş oldu. İnşallah kısa sürede kalan etaplar tamamlanır" dedi.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ise bölge müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki toplam 4 bin 744 kilometre yol ağından 460 kilometresini Bilecik'in oluşturduğunu bildirerek, Pazaryeri-İnegöl 1. etap yol çalışmasında 1 milyon 890 bin lira harcandığı söyledi.

Kaymakam İbrahim Özdel ve Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ın teşekkür konuşması ve yapılan duanın ardından Ahı Dağı yolu 1. etap Gümüşdere-Bahçesultan arası hizmete açıldı.

Etkinliğe, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Murat Darçın ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.