Bilecik

Hayvanları Koruma Günü

18:04 03 Ekim 2015
Hayvanları Koruma Günü

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: "Doğa bir denge içerisinde, her canlının kendine ait yaşam biçimi ve hakları vardır"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, doğanın bir denge içerisinde, her canlının kendine ait yaşam biçimi ve hakları bulunduğunu bildirdi.

Yağcı, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaşamın tüm canlıların eşitlik ilkesi ile en doğal hakkı olduğunu ve dünyanın sadece insanlığın yaşam tarzı üzerine kurulu bir düzenden ibaret olmadığını, her canlının yaşama haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Yöneticiler olarak, insan haklarının düzenini sağlamak ve eşit fırsatlar sunmak kadar, doğada özgürce yaşama hakkına sahip hayvanlarında haklarını koruma noktasında üzerlerine düşen görevler bulunduğunu ifade eden Yağcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Doğa bir denge içerisinde, her canlının kendine ait yaşam biçimi ve hakları vardır. Belediye olarak, göreve geldiğimiz günden bugüne birçok yenilikler ile hayvanlarımıza gereken özen ve değeri göstermeye gayret ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar noktasında, sokak hayvanlarımıza her mahalleye yemlik ve beslenme noktaları ile destek sağlıyor, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde hasta ve bakıma muhtaç hayvanları veteriner kontrolünde tedavilerini yaparak yeni dönemde başlattığımız çip ile kontrol sistemimizde takiplerini ve bakımlarını üstleniyoruz. Bunun yanında barınağımızda bakımlarını yaptığımız sahipsiz hayvanlarımızı sahiplendirme işlemleri ile onlara yeni yuvalar sağlıyor, çocuklarımıza ve gençlerimize doğa ve hayvan sevgisi aşılamaya devam ediyoruz. Doğayı korumak hepimizin görevidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.