Bilecik

Hayvanları Koruma Günü

18:07 03 Ekim 2015
Hayvanları Koruma Günü

  Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, bakımı üstlenilen hayvanların yiyecekleri ve içeceklerinin düzenli verilmesi gerektiğini bildirdi.

Ayhan, 4 Ekim Hayvanları Koruma günü nedeniyle yayımladığı mesajında, bütün hayvanların yaşam önünde eşit doğduklarını ve aynı var olma hakkına sahip olduklarını kaydetti.

Bakımı üstlenilen hayvanların yiyecekleri ve içeceklerinin düzenli verilmesi gerektiğinin altını çizen Ayhan, "Aşılarını zamanında yaptıralım. Yaşamı paylaşalım. Hayvanlara eziyet edilmesi insanlığımıza yakışmaz. Acı çektirenleri uyaralım. Doğada hiçbir hayvanın yuvasını bozmayalım ve koruyalım. Sahiplendiğimiz hayvanı sokaklara atmayalım. Hayatı beraber yaşayalım. Bugün onlara dostça elimizi uzatalım. 'Ruhu aynıdır tüm yaratılanların bedeni farklı olsa da' diyerek bir karıncanın da bir karacanın da farkı olmadan gözümüzde hep birlikte yaşayalım. Sokağımızı, evimizi, bahçemizi, tarlamızı paylaştığımız dostlarımızı koruyalım" ifadesinde bulundu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.