Bilecik

Bilecik'te, "2. Kestane Kabağı Festivali"

19:36 04 Ekim 2015
Bilecik'te, "2. Kestane Kabağı Festivali"

Kızıldamlar Köyü Muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği iş birliğinde "2. Kestane kabağı" festivali düzenlendi

Kızıldamlar Köyü Muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği iş birliğinde "2. Kestane Kabağı Festivali" düzenlendi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, merkez Kızıldamlar köyündeki festivalde, Kızıldamlar köyünün ve Kızıldamlar köyü Kültür Derneği'nin köylere örnek olacak faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirterek, gencinden yaşlısının kültürüne, geleneğine sahip çıktığını söyledi.

Üretime kıymet vererek, üründeki kaliteyi önemsediğini ve tanıtımı içinde elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Nayir, şöyle konuştu.

"Köylülerimiz, emeklerinin karşılığını almak ve ihtisas sahibi olmak içinde gerekli gayreti gösterdi. Bugün artık üretimin karşılığını bulması, artı değer etmesi önem arz ediyor. Ürettikleri ürünün değerini bulduğu takdirde köylülerimiz, kendilerine, köylülerine, üretime ve tarıma daha da bağlı hissedecekler. Her çalışmada olduğu gibi bu çalışmada da bir sonucunu vermiş, başarıya ulaştırmıştır. Bu kaliteyle gelecek yıllarda, tanıtımla daha büyük üretimle köylümüz hak ettiği kazancı sağlamış olacak. Bu kabağımız gittiği her yerde üzerindeki ismiyle aynı zamanda ilimizi de tanıtacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız da Bilecik'in üretim potansiyelinin üstün olduğunu bildirdi.

Dernek Başkanı Mustafa Gezen ise çiftçilerin ve çiftçi annelerin emeğinin karşılığını alabilmeleri için festival düzenlediklerini anlatarak, "Geçen yıl yapmış olduğumuz festivalle planladığımız üretimi yakaladık. Geçen yıl bin ton hedefi koyduk. Yüzde 30 fare zararından dolayı 800 ton hedefine ulaştık. Yüzde 30 zarar gören kabaklarımızla beraber bin 200 ton üretim elde ettik. Gurbette yaşayan insanlarımız kabak üretimindeki artıştan dolayı köylerine gelerek, boş olan arazilerini değerlendirdi. Bilinçli tarımla, mühendis desteği ve aşırı ilaç kullanmadan kabaklarımızı üretmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kabak yetiştirme yarışmasında birinci olan İsmail Yıldırım'a, Vali Nayir, ikinci olan Mustafa Gezen'e CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, üçüncü Mesut Tuzcu'ya 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç tarafından ödülleri verildi. 

Festivale, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, daire müdürleri, ziraat odası başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.