Bilecik

Bilecik'te "Minik öğrencilere eğitim setleri" dağıtımı töreni

16:35 05 Ekim 2015
Bilecik'te "Minik öğrencilere eğitim setleri" dağıtımı töreni

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: "Eğitim öğretim alanında yerel imkanlarımızla devletin genel imkanlarıyla ve eğitim camiamızın gayretleriyle daha iyi noktaya gitmesi noktasında çaba harcıyoruz"

 Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Eğitim öğretim alanında yerel imkanlarımızla devletin genel imkanlarıyla ve eğitim camiamızın gayretleriyle daha iyi noktaya gitmesi noktasında çaba harcıyoruz" dedi.

Yağcı, 700, Yıl ile TOKİ ilkokullarında, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ile 10'uncusu gerçekleştirilen "Minik öğrencilere eğitim setleri" dağıtımı töreninde yaptığı açıklamada, önem verdikleri eğitimde güzel bir geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çocukların dünyadaki en değerli varlıkları ve kıymetli hazineleri olduğunu ifade eden Yağcı, şöyle konuştu: 

"Belediye Başkanı olduğumuz yıldan itibaren hep bir eğitim öğretim projesini yapmak nasip oldu. Bazı projelerimiz de artık geleneksel hale geldi. Belediye olarak eğitime destek projeleri kapsamında okula yeni başlayan minik yavrularımıza, yardımcı eğitim seti dağıttık. Geleneksel olarak her yıl 1. sınıflara ücretsiz olarak dağıttığımız eğitim setlerinin yanında 2, 3 ve 4. sınıflara da 'Bilecik çocuk' dergisi armağan ediyoruz. Onların eğitim öğretim noktasında bu başlangıç yılında özellikle okuma yazmayı daha çabuk öğrenmeleri için katkı sağlama çabası gayreti içerisindeyiz. Belediye olarak okullarımızın daha iyi şartlarda olması, çocuklarımızı daha iyi şartlarda yetişmesi noktasında fiziki imkanların iyileştirilmesi ilişkin de katkılarımız çabalarımız devam ediyor. Eğitim öğretim alanında yerel imkanlarımızla devletin genel imkanlarıyla ve eğitim camiamızın gayretleriyle daha iyi noktaya gitmesi noktasında çaba harcıyoruz."

Altınkaynak da eğitime verdiği desteklerden dolayı Yağcı'ya teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.