Bilecik

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

09:54 13 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

CHP Bilecik Milletvekili Tüzün: "Terörden, kaostan, kandan medet umanlar ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu ülkede barış ve demokrasi mutlaka kazanacaktır"

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Terörden, kaostan, kandan medet umanlar ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu ülkede barış ve demokrasi mutlaka kazanacaktır" ifadesinde bulundu.

Tüzün, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki patlama nedeniyle seçim bürosu açılışını ileri tarihe ertelediklerini bildirerek, barışı ve kardeşliği hedef alan, masum insanların canına kasteden terör ve şiddetin her türlüsünü kınadığını, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.

Vatandaşların demokratik haklarını kullanacağı 1 Kasım seçimlerine kısa süre gerçekleşen, Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırının hedefinde, barış, ekmek, demokrasi ve kardeşlik isteyenlerin bulunduğunu ifade eden Tüzün, şunları kaydetti:

"Bu saldırının hedefinde, Türkiye'nin birliği, bir arada yaşama arzusu, özgür yaşama isteği, 7 Haziran seçimlerinde uzlaşma mesajı veren sandık iradesi vardır. 7 Haziran seçimlerinden bu yana meydana gelen saldırılarda yüzlerce polis, asker ve sivil yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Ankara'daki kanlı saldırıda yaşamını yitirenlerin daha cenazeleri kalkmadan Erzurum'dan gelen 2 şehit haberiyle iki ocağa daha ateş düşmüştür. Terörden, kaostan, kandan medet umanlar ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu ülkede barış ve demokrasi mutlaka kazanacaktır. Bu karanlığın failleri bir gün mutlaka yargılanacak, 'güvenlik zafiyeti yok' deyip bıyık altından gülenler ve siyasi sorumluları mutlaka hesap verecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.