Bilecik

Bilecik'te tutuklu ve hükümlülerden el işi sergisi

17:06 23 Kasım 2015
Bilecik'te tutuklu ve hükümlülerden el işi sergisi

 Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ve hükümlülerin atölyelerde yaptıkları ürünler sergilendi.

Bilecik Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki sergi açılışına, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Mehmet Yiğit, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Bekir Evim, İl Jandarma Komutan Vekili Murat Darçın, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik Cezaevi Müdürü Mustafa Şen, daire müdürleri, savcılar, hakimler, avukatlar ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Şahiner, eğitimin, bireyde öğrenme yaşantıları yoluyla istendik davranış değişikliği oluşturma süreci olduğunu belirterek, eğitimin, bireyin bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkıda bulunduğunu, sosyalleşmesini kendini tanımasını,  çevreyi algılamasını ve topluma uyum göstermesini sağladığını kaydetti.

Kurumda barındırılan 785 kişilik mevcudun, 170 kişisinin grubunun öğrenci olduğunu bildiren Şahiner, şöyle konuştu:

"Çağdaş infaz anlayışın temel amacı, eğitim öğretim çalışmaları sonucu hükümlü ve tutukluların eğitim seviyelerini yükseltmek, iş ve meslek eğitimi kursları yoluyla tahliyelerinden sonra, gelir getirecek bir meslek edinmelerini sağlamak suretiyle verimli ve üretken bireyler olarak topluma iadelerini temin etmektir. Hükümlü ve tutukluların hayata daha pozitif bakması ve psikolojik olarak rahatlaması amacıyla, bilgi yarışmaları, spor turnuvaları, münazara, tiyatro, konser, konferans, sinema gibi eğitici ve eğlendirici faaliyetler düzenlenmektedir. Müzik ve gösteri sanatları alanında 22 hükümlü ve tutuklu, ney ve bağlama eğitimi almaktadır."

Cezaevi Müdürü Şen de  çağdaş infazın asıl amacının hükümlüleri yeniden topluma kazandırmak olduğunu ifade ederek, hedeflerinin, eğitimi, rehabilitasyonu, tahliyelerden sonra hayatlarını kazanabilecekleri derecede bir iş ve sanat öğretimi, devletine, milletine bağlı, yasalara saygılı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, üretici ve yapıcı birer vatandaş olarak toplumdaki yerlerini almalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Vali Nayir ve beraberindekiler serginin açılışını yaparak, sergiyi gezdi.

El sanatları ürünlerinin yer aldığı sergi, 27 Kasım'a kadar açık kalacak.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.