Bilecik

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

17:18 25 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül, kadına yönelik şiddetin yalnızca Türkiye'de değil dünyada ciddi toplumsal sorun olarak varlığını sürdürdüğünü bildirdi.

Akgül, yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans anlayışıyla yola çıkan bakanlığın, kadına şiddeti bir insan hakları ihlali olarak gördüğünü ve önlemek maksadıyla çeşitli hukuki yaptırımları hazırladığını kaydetti.

Kadına yönelik şiddetin yalnızca Türkiye'de değil tüm dünyada ciddi toplumsal sorun olarak varlığını sürdürdüğünü bildiren Akgül, "Şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 59'a kadar çıkabilmektedir. 2015 yılı Türkiye'de kadına yönelik şiddet araştırmasında Türkiye çapında ekonomik şiddet görme oranı yüzde 30, duygusal, psikolojik şiddet yüzde 43.9, fiziksel şiddet yüzde 43.7 ve fiziksel-cinsel şiddet oranı yüzde 37.5 olarak tespit edilmiştir. Kadına, çocuğa, aile kurumuna, masum ve mazlum olan her insana uygulanan şiddete 'Sıfır tolerans' anlayışıyla milli, manevi ve evrensel değerlerle donatılmış, şahsiyetli ve dirayetli bir o kadar da merhametli toplumlar olabilmeyi temenni ediyorum." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.