Bilecik

Bilecik'te içki satışı yapılan işyerlerine denetim

14:09 01 Aralık 2015
Bilecik'te içki satışı yapılan işyerlerine denetim

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce içki satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerin devam ettiği bildirildi.

İl Müdürü Hacı dursun Yıldız, son günlerde ülkede yaşanan sahte içki olaylarından ve yaklaşan yılbaşı nedeniyle alkollü satış yapan işyerlerinde denetimlerin artırıldığını belirtti.

Merkez ve ilçelerde alkollü içki tüketimi ve iş yerinde muhtelif 1325 üründe 122 işletmede denetimlerin yapıldığını ve denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını bildiren Yıldız, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yaklaşan yılbaşı nedeniyle piyasaya kaçak ve sahte içki sunulabileceği ihtimaline karşı tüketicilerimizin dikkatli olmaları gerekmektedir. Tüketicilerimizin dikkat etmeleri gereken husus, alkollü içkinin sahte veya kaçak olduğunu anlamakta kokusu, rengi ve tadı fikir vermeyeceği için tüketicinin ürün satın alırken ambalaj üzerindeki etiket bilgilerine mutlaka dikkat etmesi gerekmekte ve içki şişesinin üzerinde bakanlık onaylı kayıt numarası olup olmadığına mutlaka bakmalıdır. Ambalaj üzerinde TAPDK bandrolünü görmeli, içkinin orijinal ambalajında olup olmadığına dikkat etmelidir."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.