Bilecik

"10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" sona erdi

16:34 01 Aralık 2015
"10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" sona erdi

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde sergilenen 10 oyunda 63 tiyatro sanatçısı sahne aldı

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen "10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" sona erdi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde 17 Kasım'da başlayan festivali mutlu şekilde tamamlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi. 

Festivalde sergilenen 10 ayrı oyunda 63 tiyatro sanatçısının sahne aldığını belirten Yağcı, tüm katılımcılara da teşekkür etti. 

Yağcı, festivale Bileciklilerin de büyük ilgi gösterdiğine değinerek, "Her oyunun dolu koltuklarla oynanması ayrı bir güzellikti bizim için. Büyükşehirlerde bile 70-100 kişilik salonların bir kısmının dolduğu günümüzde bizim 10 oyunumuzu 7 bin kişi izledi. Bu da Bilecik halkının sanata olan ilgisinin bir göstergesi" dedi. 

Belediye başkanı Yağcı, gelecek sene festivalin 11'inci yılı olacağını da vurgulayarak, " Bilecik'in plakası 11. Biz de 11'inci yılımızda festivalimizi uluslararası düzeye taşımayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl festival oyunları içerisinde Türk Cumhuriyetlerimizin tiyatro ekiplerini davet etmeyi planlıyoruz. Tiyatro alanında yapılan en uzun süreli festival bizim festivalimiz. Biz bunu gerçekleştirdik. İnşallah bunu uluslararası düzeye de taşıyacağız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.