Bilecik

Anadolu Yıldızlar Ligi badminton

16:00 12 Şubat 2016
Anadolu Yıldızlar Ligi badminton

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton çeyrek final müsabakaları Bilecik'te başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Vali Yardımcısı Mustafa Güney'in de katıldığı Atatürk Spor Salonu'nda açılış seremonisinde, bakanlık tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri ve amaçları doğrultusunda Anadolu Yıldızlar Liginin oluşturulduğunu söyledi.

Anadolu Yıldızlar Liginde 11 branşta 81 il ve 25 bin sporcunun katılımıyla gerçekleştirildiğini bildiren Yıldız, "Badminton branşı ülkemizde son zamanlarda büyük hamleler yapmış bir branşımızdır. Sporcularımız, böyle güzel bir branşa başlamakla spor anlamında güzel bir adım attılar. Disiplinli ve azimli çalışmalar sonucunda başarılı sporcular çıkacağına ve bu sporcuların ay yıldızlı bayrağımızı uluslar arası arenada dalgalandıracağına ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya duyuracağına canı gönülden inanıyorum" diye konuştu.

İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Denizli, Manisa, Eskişehir, Muğla, Sakarya, Yalova ve Balıkesir illerinin katıldığı müsabakalar, 14 Şubatta sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.