Bilecik

"Sevdam Gözlerinde Kaldı"nın çekimlerine Bilecik'te başlandı

10:00 17 Şubat 2016 1 Yorum Var
"Sevdam Gözlerinde Kaldı"nın çekimlerine Bilecik'te başlandı

Sinema, dizi, tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in yönetmenliğini yaptığı ve rol aldığı dönem filmi "Sevdam Gözlerinde Kaldı"nın çekimlerine Bilecik'te başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle çekilen filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Yenilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Eylül'ü, 1980'li yıllar ile sonrasını, mimarisi, teknolojisi ve şehirleriyle değişen Türkiye'yi beyaz perdeye yansıtacaklarını söyledi.

Filmin çekimlerinde 80 kişilik ekibin görev aldığını belirten Yenilmez, "Ülkede gerçeği yansıtan bir 12 Eylül filmi çekilemedi. Çekilenlere bakıyorum da ideolojik hesaplaşmaların peşine düşmüşler. O dönemde sokakta birbiriyle kavga eden insanlar vardı. Dertleri, hayalleri, sevdaları, duruşları vardı. 12 Eylül, kültürel bağışıklık sisteminin çökertilmesi projesidir. Biz bir sevda filmi çekiyoruz" diye konuştu.

Bu dönemin, millete yanlış anlatıldığını savunan Yenilmez, şöyle devam etti:

"En azından bu insanlar okurdu. Hepsi mesela her gün bir gazete, her hafta bir karikatür dergisi alırdı. Seminerler dinlerlerdi, ait oldukları ideolojinin kitaplarını okurlardı. Katılırsınız katılmazsınız, dünyaya, bu ülkeye dair itirazları vardı. Yani bir sevdaları vardı. Şimdi araştırıldığında Osmanlı, 700 yıl önce Şeyh Edebali Türbesi'nde o dergahın güzel bir kızına meftun olan deli bir oğlanın hikayesidir. Gelir ve Malhun Hatun'a yüreğini kaptırır. Sonra bey olur, bir arkadaşını şehit verir Osman Gazi. Yine gelir, bir rüya görür ve rüyanın peşine düşer. Al sana Osmanlı. Bizim hikayemizde de Mahir karakterinin bir sevdası var. Bizim bir üst neslimiz, sevdalarını pek söyleyebilen insanlar değil. İşte o Mahir de tam sevdasını söyleyeceği anda bir patlama oluyor ve bu dünyaya dair gördüğü son resim, sevdalı olduğu kadının resmi."

Yenilmez, Bilecik'i hem İstanbul'a yakınlığı hem de tabiat güzellikleri bakımından uygun bir yer olduğu için tercih ettiklerini vurguladı.

Bilecik'in aynı zamanda tarihi dokusu, hikayesi bulunduğunu dile getiren Yenilmez, "Neden geçmişi olan bu yerler Türk sinemasında hiçbir filmde mekan olarak kullanılmıyor, bunun sorgulanması lazım. Hakkari'deki mağduriyetleri gösterdiğimiz kadar Şeyh Edebali Türbesi'ni gösterebilseydik. Şeyh Edebali'nin en güzel rüyayı gördüğü yanık yürekli Kara Osman'a söylediği söz, diyor ki 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Bunu unuttuğumuz için bu film Bilecik'te çekiliyor ve inşallah güzel bir iş çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Yenilmez, filmin oyuncu kadrosunun öğrencilerinden oluştuğunu kaydetti.

"Sevdam Gözlerinde Kaldı" filminin eylülde vizyona girmesi planlanıyor.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Meryem Kaplan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sinemaya gidecek değerde film bugüne kadar rastlamadım. Ancak bu film için mutlaka gideceğim. Emeğinize, yüreğinize sağlık....
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.