Bilecik

52. Kütüphane Haftası

11:31 31 Mart 2016
52. Kütüphane Haftası

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz, kütüphane önünde Vali Yardımcısı Abdulmuttalip Akdemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve daire müdürleri ile öğrencilerin kitap okuma etkinliğinde, halkın kitap ve kütüphaneye ilgisini artırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için geleneksel olarak "Ağaçlar kitap açtı" projesini uyguladıklarını söyledi.

Bilecik'te 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla "Ağaçlar kitap açtı" projesi kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Kitapların insan hayatındaki yerinin önemli olduğunun altını çizen Dengiz, "Kütüphane, kitap ve okuma, bu üç kavram hep yan yana anılır. Kitap ve kütüphane okuma eylemini gerçekleştirmek için kullanılır. Okumak hayatı görmek, bilmek, sevmek, önemsemek, gülümsemek ve anlamak, hayata karışmaktır. Okumak, hayatla barışmaktır. Okumak, hayatı paylaşmaktır. Okumak, hayatı öğrenmektir. Kısaca okumak hayattır. Kütüphanenin hayatın içinde yer alması ve önceliğinin olması kişinin yaşamına belli oranda yön vermesi, yani hayata dokunabilmesi ölçüdür" dedi.

Etkinlik, sıra dışı okurlar belgeselinin gösterimi, Osmangazi ve Atatürk okullarının gösterisi ile ödül töreniyle sona erdi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.