Bilecik

"7. Uluslararası Arapça Bilgi Yarışması"

15:35 30 Nisan 2016
"7. Uluslararası Arapça Bilgi Yarışması"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün bu yıl 7'ncisini düzenlediği "Uluslararası Arapça Bilgi Yarışması"nın bölge finali Bilecik'te yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde yapılan yarışmada konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yarışmaya katılan okul ekiplerinin bu aşamaya gelinceye kadar büyük bir gayret sarf ettiğini söyledi.

Arapça öğrenmenin önemine değinen Nayir, katılımcılara başarılar diledi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül de Arapça'nın bir dil olmasından öte anlamlarının bulunduğunu ifade etti.

Gül, Arapça'nın müminlerin, bütün ümmetin ana dili olduğunu anlatarak, bu lisanı bilmenin de son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra, Aydın, Bilecik, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, Kütahya, Manisa, Muğla, İzmir ve Uşak illerinden okul ekiplerinin katıldığı yarışmaya geçildi.

Yarışmada birinciliği Aydın Efeler İmam Hatip Lisesi, ikinciliği Denizli Merkez Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü Balıkesir Karesi Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı.

Aydın ekibi, Ankara'da bu ay sonunda yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim okuduğu, Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Arapça ilahiler seslendirdiği program, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Etkinliğe, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, okul idarecileri, öğretmenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.