Bilecik

Bilecik'ten kısa kısa

18:56 30 Nisan 2016
Bilecik'ten kısa kısa

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Osman Gazi Parkı, hizmete açıldı.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının vatandaşa her alanda hizmet vermek ve yeni yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi. Bakıcı, alınan vergi ve gelirleri hizmete dönüştürdüklerini vurguladı.

Hem hizmet ürettiklerini, hem de borçları ödediklerini anlatan Bakıcı, "2013 yılında başkanlığı devraldığımız zamandan çok daha az borcumuz var. Belediyeyi yönetirken gelir ve gider hesaplarımızı çok iyi yapıyoruz. Kentin her alanı bizim ve her alanda hizmet üretmeye gayret ediyoruz." dedi.

Halk oyunları ekipleri, gösteri sundu.

İlçe Müftüsü Selami Bağcı, dua etti.

Açılışa Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ile AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve vatandaşlar katıldı.

- Söğüt'te çocuk ve hijyen eğitimi veriliyor

Söğüt Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünce 4-6 yaş grubu çocuk ve hijyen eğitimleri veriliyor.

Söğüt HEM'den yapılan yazılı açıklamada, en az 12 kişilik talep oluştuğunda istenen kursun açıldığı belirtildi.

Açıklamada, 2 bine yakın kurs çeşitliliğinin bulunduğu kaydedilerek, şu an 30 kursun devam ettiği aktarıldı.

Son iki yıldır en fazla katılımın 4-6 yaş çocuk ve hijyen eğitiminde olduğu belirtilen açıklamada, "Bu yıl meslek edindirmeye yönelik kurslarımıza ağırlık verilmiştir. Her yaş grubundan kursiyer bulunuyor. Genelde ev hanımlarımız için gündüzleri, çalışan vatandaşlarımız içinse akşam saatlerinde derslerimiz oluyor. Kurslarımızı ihtiyaca yönelik açmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda ilk defa cenaze hizmetleri kursu gerçekleştirildi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şu an devam eden kurslarda 3 bin 200 kursiyer bulunduğu kaydedildi.

- Pazaryeri'nde "Sigara Bırakma" polikliniği

Pazaryeri İlçe Devlet Hastanesinde "Sigara Bırakma" polikliniğinin hizmet verdiği bildirildi.

Başhekim Emel Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, poliklinikte hastalara sigara bırakma yöntemlerinin anlatıldığı belirtti. Aydın, hastanın ilaç tedavisi açısından değerlendirildiğini kaydetti.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin haftanın belirli günlerinde randevu alarak polikliniğe başvurmaları halinde ilaçla ve ilaçsız destek verildiğini bildiren Aydın, şu ana kadar 17 kişinin başvuru yaptığını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.