Bilecik

"Bilecik Florasını Değerlendiriyor" konferansı

17:40 04 Mayıs 2016
"Bilecik Florasını Değerlendiriyor" konferansı

"Bilecik Florasını Değerlendiriyor" konferansı düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesince üniversitede tertiplenen konferansta konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik'in güçlü bir kültür ve tarih zenginliğinin yanı sıra doğal kaynakları ve mermeriyle önemli bir il olduğunu söyledi.

Güçlü bir florası bulunan Bilecik'in bu yapısıyla Türkiye'nin zenginliğinin bir parçası olacağını kaydeden Nayir, "Bu zenginliğimizden istifade edecek sadece Bilecikliler değil, Türkiye olacak. Bir şeyi korumak için önce bilmek lazım. Varlığını bilip, o varlığın birliğini kontrol etmek lazım. Onun başına gelebilecek bir sıkıntı varsa, onları önlemeye yönelik tedbirler almalıyız. Hep birlikte zenginliğimizin muhafazası ve gelecek nesillere aktarılması konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Yetişen gençliğin bu zenginliğin ve bahşedilen bu nimetin farkında olarak, koruma ve kontrol konusunda en üst düzey çalışmalar yapacağına inanıyorum." diye konuştu.

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Türe de insan sağlığı ve yaşamın garantisi için doğada yaşayan bitki ve hayvanların yaşam alanlarının belirli kriterler ışığında korunması ve sahip çıkılması gerektiğini anlattı.

Bilecik'te yürütülen çalışmalarda ekonomik önemi bulunan 40 familyaya ait 127 orman altında potansiyeli bulunan doğal bitki türü tespit ettiklerini kaydeden Türe, "Bilecik florasının belirlenmesiyle bölgede doğal olarak yetişen bitkilerin halkımıza tanıtılması, korunması ve sürdürülebilir kalkınmada bilinçli olarak kullanılması sağlanacak. Bilecik'te canlılığın devamının gerçek ve tek garantisi olan bitkilerin önemi ve değeri hakkında bilgi birikimini artırmalıyız. Bilecik'teki zengin bitki örtüsü, bilimsel araştırmalara ve eğitime katkı sağlayacak ve iyi belgelenmiş koleksiyonlar oluşturacak. Bilecik'teki bitkisel çeşitliliği, endemik, ender ve tehdit altındaki bitkileri koruyarak desteklenmesine katkıda bulunmalıyız." açıklamasında bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan'ın Bilecik'teki doğal bitkilerle ilgili sunumunun ardından Prof. Dr. Türe'ye Vali Nayir plaket, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da üniversitenin ambleminin bulunduğu tabak hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.