Bilecik

Bilecik'ten kısa kısa

15:56 20 Mayıs 2016
Bilecik'ten kısa kısa

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kent genelinde yapımı devam eden çalışmaları inceledi.

Yağcı, beraberindeki Başkan Yardımcısı Abdullah Ay ve birim müdürleriyle, çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemeleri kapsamında "Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi" alanındaki çalışmaları da kontrol eden Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmanın son derece önemli olduğunu ve bittiğinde kentin önemli bir hizmete kavuşacağını kaydetti.

Belediye olarak, ecdada layık bir şekilde şehrin imar ve ihyası için çalıştıklarını ifade eden Yağcı, "Belediyenin birçok alandaki çalışmaları gerçekten mutluluk verici. Her alanda kalkınmış bir Bilecik için daima faaliyetteyiz. Çalışmalarımız kapsamında şehrimize, 'Kayı Boyu' ve 'Ulu Çınar' Anıtı isimleri ile iki önemli anıtı daha kazandırdık. Verdiğimiz sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Şehrimize kazandırdığımız bu güzel hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

- Beraat Kandili mesajı

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yağcı, mesajında, 3 ayların içerisinde barındırdığı önemli gecelerden birisi olan Berat Kandili'nin bütün dünyada huzur ve sükunete vesile olmasını diledi.

Kutsiyetiyle gönüllere ilahi bereket bahşeden ve on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandilini tekrar idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yağcı, şunları kaydetti:

"Bizlere Cenabı Allah'tan, günahlarımıza af dileme fırsatı olan gecelerden biri olan Berat Kandili her bir Müslüman'ın kıymetini bilerek değerlendirmesi gereken bir zaman dilimidir. Bununla birlikte kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Ahlak ve erdemin, doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler bütünü olduğunu zihin ve gönüllerimizde derinden hissetmeliyiz. Bu gibi mübarek gün ve geceler değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır. İşte bu manevi atmosferde idrak edeceğimiz 11 ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili'nde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.