Bilecik

Bilecik'ten kısa kısa

16:05 26 Mayıs 2016
Bilecik'ten kısa kısa

Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kentin birçok bölgesinde çalışmalar gerçekleştirdiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentteki cadde ve kaldırımlarda yenileme ve onarım çalışmalarına devam eden ekiplerin, asfalt yenileme, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra birçok noktada da kilit parke taşı yenileme ve düzenleme yaptığı kaydedildi.

Şehrin bazı noktalarında yeni yağmur suyu hattı çalışmalarının yapıldığı bildirilen açıklamada, Şeyh Edebali Türbesi yolunda vatandaşların ulaşımlarını daha rahat sağlamaları için çalışma yapıldığı ifade edildi.


- "Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi" projesi

Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan "Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi" projesinin 27 Mayıs'ta düzenlenecek törenle hizmete açılacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Osmanlı devletinin kurulduğu topraklarda tarihin yaşanmışlıklarını teknolojiyle "Geçmişini bilmeyen, geleceğe yön veremez" anlayışından yola çıkarak, Osmanlı Devletinin 36 padişahı ve devirleri hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanan "Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi" projesinin tamamlandığı ve 27 Mayıs'ta düzenlenecek törenle hizmete gireceği kaydedildi.

Açıklamada, Osmanlı motifleriyle bezenmiş yaklaşık 50 kişinin aynı anda izleyebileceği seyir alanının eğitim projesi olması yönüyle de önem taşıdığı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.