Bilecik

Bilecik'te 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

17:30 26 Mayıs 2016
Bilecik'te 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

Bilecik'te, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Okul Müdürü Yücel Gürsoy, yaptığı konuşmada, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, vatanına fayda sağlamayı amaçlayan bilinçli bireylerin katkısı olan en önemli öğrenme metotlarından birisinin de bilim fuarları olduğunu söyledi.

Bilim fuarlarının genç bireylerin, bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağladığını ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:

"2015-2016 TÜBİTAK projeleri de bu amacı destekler nitelikte çalışmalarımızı içermektedir. Öğrencilerimizin, öğretmenleri ışığında hayal gücünü zenginleştiren, yaşadıkları dünyaya bir fayda sağlamayı amaçlayan eğitim öğretime çok yönlü katkısı olduğunu düşündüğümüz bu etkinliği ve ortaya konulan değerli çalışmalardır. Bu çalışmaları, sadece bir görev olarak görmeyip özveri ile çalışan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve beraberindekiler fuarın açılışını gerçekleştirdi.

Vali Nayir, 25 danışman öğretmen ve 180 öğrencinin birlikte yaptığı 35 projenin yer aldığı stantları gezerek, öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.