Bilecik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Dönmez:

23:38 27 Mayıs 2016
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Dönmez:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, "Söz çok söylenebilir ama önemli olan icraat ve eser ortaya koymak. İstediğiniz kadar kuvvetli olun, yol katetmemişseniz yaptığınız iş sıfırdır." dedi.

Dönmez, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde, "Kutlu Fethin 717. yıl dönümü" kapsamında düzenlenen Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'nin açılışına katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın selamlarını ileten Dönmez, "Bugün fethi sadece topraklar ve ülkelerin alınması olarak görürseniz, 'Dünyada artık fetihler devri kapandı' diye yorumlayabilirsiniz. Ama fethi insanların kalbini, gönlünü kazanmak olarak yorumlarsanız bugün herkes için bir fetih imkanı vardır." ifadelerini kullandı.

İnsanların kalbini fethedebilmenin, dualarını alabilmenin önemini vurgulayan Dönmez, "Anadolu insanı duayla mukabelede bulunur. 'Allah razı olsun', 'Tutuğun altın olsun' der. Normalde o hizmetin bedelini ödemiştir ama eksik kaldığını düşünerek duayla tamamlamaya çalışır. Bazen de 'Allah ne muradın varsa versin' der. Onun için duaya muhatap olmak için çok çalışmak gerekiyor. İster yerli sermayeye ister yabancı sermayeye sahip olun, bu millet sizin hizmetinizin karşılığını beğenirse, sadece bedelini ödemez, böyle dua eder." diye konuştu.

"Elektrik anahtarını çevirdiğinizde lambanız yanıyorsa, gaz ocağını açtığınızda gazınız geliyorsa, kombinizi yaktığınızda doğalgazınız evinizi ısıtıyorsa ve yolda aracınıza akaryakıt bulabiliyorsanız bizim hizmetimiz size gelmiş demektir." diyen Dönmez, bu amaçla çalıştıklarını söyledi.

Dönmez, "Söz çok söylenebilir ama önemli olan icraat ve eser ortaya koymak. İstediğiniz kadar kuvvetli olun, yol katetmemişseniz yaptığınız iş sıfırdır. Belediye Başkanımız hem kuvvetli, güçlü hem de yol katediyor, hizmetleri ve eserleri ortaya koyuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ise fetih ruhunu canlı tutmanın önemine işaret ederek, "O fetih ruhu en geniş topraklara ulaştığında, 64 ülkenin yer aldığı bir coğrafyada, hakkaniyeti, adaleti, refahı, mutluluğu oralara verebilmiş bir ruhun tesirini bugün bizim de hissetmemiz, anlamamız, yeni yetişen nesillere aktarmamız lazım." diye konuştu.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise "Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi" projesine değinerek, "Bu proje Osmanlı'ya mensubiyet ve aidiyet projesi. Bu, gelecek nesillerimize, geçmişlerinin gurur duyulacak bir tarih olduğunu daha iyi anlatacak bir proje." ifadelerini kullandı.

Programda, hafız Yavuz Mutlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ve fetih ezanı okumasının ardından, Bilecik Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu. Edebali Kültür ve Araştırma Derneğince düzenlenen "kılıç kuşanma" töreninin ardından, "Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi"nin açılışı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.