Bilecik

Bilecik'te "askıda iftar" uygulaması

22:33 14 Haziran 2016
Bilecik'te "askıda iftar" uygulaması

Bilecik'te "askıda iftar" uygulaması başlatıldı.

Merkez Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı Niyazi Aydın, mahalle konağı bahçesinde verdiği iftar yemeğinde, gazetecilere, ramazanın birlik, beraberlik ve bereket ayı olduğunu söyledi.

Fırınlarda uygulanan askıda ekmek uygulamasının kendilerine ilham kaynağı olduğunu ifade eden Aydın, kendilerinin de "askıda iftar" uygulamasını hayata geçirdiklerini belirtti.

Uygulamayı mahalle sakinleri ve arkadaşlarıyla paylaştığını aktaran Aydın, "Yemek fabrikasıyla bir kişilik iftar menüsünün kaça verilebileceğini görüştük. Üç çeşit yemek, tatlı, ayran, hurma, pide ve sudan oluşan menü için 7,5 lira fiyat aldık." dedi.

Herkesin evinde iftar vermek istediğini ancak şehir hayatının meşakkatinden insanların evinde iftar veremediğini vurgulaya Aydın, şunları kaydetti:

"Bu uygulama sayesinde herkes iftar yemeği verebilecek. Ankara'da ikamet eden liseden bir arkadaşım '40 kişinin iftar yemeğini vermek istiyorum' dedi. Mahallede yaşayan mültecilerin evlerini biliyorum. Evlerini gezerek kaçar kişi olduklarını öğreneceğim ve iftara davet edeceğim. İftara katılımın yüzde 60-70'inin mültecilerden, yüzde 30-40'ının da bizim halkımızdan olmasını temenni ediyoruz.

İnşallah ramazan boyunca bu iftarların olması konusunda gayret ediyoruz. Her akşam 100 kişiye iftar vermeyi planlıyoruz. Şu anda 5 akşamın iftarına sponsor bulduk. Katkı verenlerden de buraya gelenlerden de Allah razı olsun. Bu ramazanı böyle geçirmek istiyoruz."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.