Bilecik

Bilecik'ten kısa kısa

16:06 20 Haziran 2016
Bilecik'ten kısa kısa

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, kente kazandırılan Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, hayvanlara yönelik hizmetleri vermeye devam ettiklerini bildirdi.

Veteriner İşleri Müdürü Avcı, yaptığı açıklamada, merkezde teknolojik imkanları kullanarak çalıştıklarını belirtti.

Merkezde günde 10 kısırlaştırma işlemi ile birlikte küpe ve çip takma işleminin yapıldığını dile getiren Avcı, şunları kaydetti:

"Aynı kapsamda kedilerimize yönelik de kısırlaştırma ve diğer hizmetleri yapıyoruz. Ameliyattan önce ultrasyon cihazıyla hayvanın gebe olup olmadığını öncelikle test ediyoruz. Gebelikleri yoksa kısırlaştırma işlemini yapıyoruz. Eğer gebe ise doğum olana kadar barınağımızda bekletiyoruz. Barınağımızda her gün yaklaşık 2 torba mama harcanıyor. 120 hayvan kapasiteli barınağımızda köpek ve kedilere yönelik hizmetlerimiz devam ediyor."


- Bilecik'te "Hayvan refahı" eğitimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce hayvan satıcılarına, nakliyecilere, sürücülere ve nakliyeye eşlik eden bakıcılara "Hayvan refahı" eğitimi verildi.

Müdürlük Toplantı Salonu'nda verilen eğitimde konuşan İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, hayvan refahının önemine değinerek, uygulanan programın hayvan nakli işlemini hem kayıt altına almak hem de bilinçli yapılmasının amaçlandığını bildirdi.

10 hayvan koyulacak yere 15 hayvan koyularak hayvanlara zulmedildiğini belirten Yıldız, "Bu programdaki asıl gayemiz nakil araç sürücülerinin araçlarının üzerindeki hayvanları bilmesi tanıması, o hayvanların dilinden, bakımından anlayan, sevk ve idaresini bilinçli bir halde yapmasıdır. Bu amaçla nakil ve hayvan taşıyıcılığı yapacak kişilere, bakıcı niteliği de kazandırmaktır. Önemli olan burada cansız bir şey değil canlı varlık taşıdığının farkında olmasıdır. Bu yönetmelik sayesinde eğitim almış ehil kişilerce hayvanlar eziyet görmeden bir yerden bir yere nakledilecekler." diye konuştu.

Veteriner Tolga Güler'in sunumunun ardından yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere yeterlilik ve nakliyecilere yetki ile hayvan naklinde kullanılan araçlara onay belgesi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.