Bilecik

Bilecik Belediyesi Bilgi Evi'nin çatısı genişletildi

15:16 23 Haziran 2016
Bilecik Belediyesi Bilgi Evi'nin çatısı genişletildi

Bilecik Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği arasında ''Bilgi Evi'' protokolü imzalandı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, makamında gerçekleşen imza töreninde, güzel bir birlikteliği gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini belirterek, Halk Eğitim Merkezi, Bilecik Belediyesi ve İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği ile işbirliği içerisinde ''Bilgi evi'' projesini başlattıklarını ve Seven Çarşısında 5 dönem boyunca verilen eğitimler sonucunda 60'a yakın kursiyere sertifika verildiğini hatırlattı.

Seven Çarşısının gelecek günlerde yıkılacak olması sebebiyle bir mekan ihtiyacının ortaya çıktığını, projenin daha da genişletilmesi gerektiği ihtiyacının da ortaya çıktığını ifade eden Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin projeye büyük katkı sağladığını ve sürekli eğitim merkezini projenin devamı ve genişletilmesi noktasında tahsis ettiklerini dile getirdi.

Yağcı, kursların yanı sıra üniversite öğrencilerinin bilgisayarın bulunduğu ortamın bir araştırma merkezi gibi 24 saat kullanılabilecek bir etkinlik alanı haline geleceğini anlatarak, projede katkısı bulunan herkese teşekkürlerini sundu.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş ise, eğitim odaklı bir projede yer almaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, eğitime verilen katkının bir parçası olmalarının kendileri için temel hedeflerden biri olduğu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak da İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, projede eğitmen ve öğretmenlerin temini ve onlara ödenecek ücretler ile sertifikaların sunulması noktasında katkı sunmaya çalıştıklarını ifade ederek,''Burada sadece gençlerimiz ve öğrencilerimize değil yetişkinlere yönelik de sertifikalar hazırlanıyor. Bir de bu protokol ile şöyle bir güzelliği ortaya koymuş oluyoruz. Bilecik'teki üç güzide kurum ve bir derneğin birlikte iş yapabilme becerisini ortaya koyması önemli. İnşallah bu Bilecik'in tamamına örnek olacak bir proje olur. Ben destek sunan bütün paydaş temsilcilerine teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Bilecik Belediye Başkanlığı'nda gerçekleştirilen protokol töreninde; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, hazırlanan protokolü imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.