Bilecik

Fransız bisikletçiler Bilecik'te

17:05 23 Haziran 2016
Fransız bisikletçiler Bilecik'te

Bisikletliler Derneği Bİlecik Temsilcisi Hakan Yavuz, yaptığı açıklamada, Bonvalot ve Perrin çiftini Bilecik'te karşıladıklarını belirterek, iki kişilik bisikletleriyle yola çıkan çiftin daha önce Gürcistan, Ermenistan, İran ve Umman turu yaptıklarını söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'ten 12 Nisan'da iki kişilik (tandem) bisikletleriyle yola çıkan mühendis Anne Flore Bonvalot ve Martin Perrin Bilecik'e geldi.

Yavuz, Avrupa ve Balkanlar üzerinden Türkiye turuna geçen çiftin, Söğüt, Nallıhan,Beypazarı, Ankara ve Kapadokya ziyareti gerçekleştireceğini kaydederek, Bilecik'te toplu iftar yaparak, yöresel lezzetleri tatma fırsatı bulduklarını ve sabah kahvaltısında ise ilk defa çorba içtiklerini ifade etti.

Bisikletliler Derneği Bilecik temsilciliği olarak, bisikletli turizmi canlandırdıklarını dile getiren Yavuz, şöyle konuştu:

''Şehrimizdeki tarihi ve doğal yerleri gelen misafirlerimize gezdiriyoruz. Bu zamana kadar festivallerimizin dışında 10 ülkeden 30 kişiyi misafir ettik. Mevsimine göre kültürel tatları sunduk. Temsilciliğimizle iletişime geçtiklerinde barınma, gıda, kişisel ve tur halindeyken ihtiyaç duydukları malzemeleri temin ettik. Ukrayna ve Cezayirliler dahil festivallerimizde şehir dışından ve ülkemiz dışından 200 kişiyi misafir ettik. Bu arkadaşlar da Avrupa, Balkanlar ve Türkiye turuna çıkmışlar. Biz de, misafir etme ve şehrimizi tanıtma fırsatı bulduk. Kendilerine Osmaneli ayva lokumu hediye ettik. 8. Fransız misafirlerimiz oluyorlar.''

Bisiklet turuna Söğüt ile devam edecek olan Bonvalot ve Perrin çifti Bilecik'ten ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.