Bilecik

Bilecik Belediyesinden kasap denetimi

18:08 24 Haziran 2016
Bilecik Belediyesinden kasap denetimi

Zabıta Müdürü Erdem Tetik, yaptığı açıklamada, sağlık ve hijyen açısından steril olması gereken yerlerin başında gelen et mamulleri satış alanlarında gerçekleştirilen denetimler kapsamında, ruhsat ve evrak kontrolünün yanı sıra, satışa sunulan et ve et ürünlerinin uygunluğunun kontrol edildiğini belirtti.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren kasaplar ile alışveriş merkezlerindeki kasap reyonlarında denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde, fabrika satışı ve direkt satımı gerçekleştirilen ürünlerin raf ömrünün uygunluğu, gıda yönetmeliği kapsamında fermente işlem bilgisinin yazılı olup olmadığı bilgilerine bakıldığını dile getiren Tetik, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın sağlığı açısından önem arz eden tüm alanlarda denetimlerini belirli aralıklarla gerçekleştiren denetimlerde gerekli durumlarda esnaf ve işletmecilere uyarılarda bulunuldu. Diğer zamanlarda olduğu gibi Ramazan ayında da vatandaşların sağlıklı ve güven içerisinde ürünleri temin etmeleri amacıyla gerçekleştirilen denetimler belirli aralıklarda gerçekleştirilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.