Bilecik

Bilecik'teki tüp gaz deposunda patlama

17:52 10 Temmuz 2016
Bilecik'teki tüp gaz deposunda patlama

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, bir tüp gaz deposunda patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesinin ardından, hasar tespiti çalışmaları başladı.

Görevli ekipler, Cumhuriyet Mahallesi Bozüyük Caddesi, Söğüt-Bozüyük Küslük karayolu kenarındaki depoda, gece çıkan yangının söndürülmesi ve soğutma çalışmalarından sonra bölgede hasar tespiti yapıyor.

Patlama ve yangının neden kaynaklandığı araştırılıyor. İlk bulgulara göre, olayda herhangi bir sabotaj ihtimali bulunmadığı belirlendi.

Depodan yaklaşık 100 metre ileride deforme olmuş tank ile patlamanın etkisiyle fırlayan ikinci bir yakıt tankı da tespit edildi.

Olay yeri yakınındaki akaryakıt istasyonunda çalışan ve yüzünde oluşan hafif derecedeki yanıklar nedeniyle Söğüt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Aşıcı'nın tedavisi sürüyor.

Söğüt-Bozüyük Küslük karayolu kenarındaki bir tüp gaz deposunda gece patlama olmuş ve ardından yangın çıkmıştı. Yakındaki bir akaryakıt istasyonuna da sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin yanı sıra Ulaştırma Tabur Komutanlığına bağlı askeri personelin de müdahalesiyle sabah söndürülmüştü. Olayda, deponun yanındaki kullanılamayan iki katlı ev, halı yıkanan bir iş yeri ile depo olarak kullanılan başka bir iş yeri ve çevrede park halindeki çok sayıda araç zarar görmüştü. Depodaki bir kamyon da tamamen yanmış ve çevre mahallelerdeki bazı evlerin camları patlama nedeniyle kırılmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.