Bilecik

Mermer atıklarının değerlendirilmesi toplantısı

16:45 15 Temmuz 2016
Mermer atıklarının değerlendirilmesi toplantısı

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) İş Geliştirme Birimi ve Kimyasal Teknoloji Enstitüsü uzmanları tarafından Bilecik'te mermer atıklarının değerlendirilmesi toplantısı gerçekleştirildi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fevzi Uzun, toplantıda yaptığı konuşmada, 5.2 milyar metreküp toplam rezervi ile dünya mermer potansiyelinin yaklaşık yaklaşık 40'ına sahip olan ülkede ve özellikle mermer kenti olan Bilecik'te, mermer atıklarının değerlendirilmesi kapsamında çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Bilecik TSO Başkanı Uzun, katma değer yaratacak ekonomik altyapıya sahip parça halinde olan mermer atıklarının doğrudan kullanım alanları ve CaCO3 içeriği yüksek olan toz halindeki mermer atıkları için yeni ürünler geliştirmeye yönelik Ar-Ge işbirliği olasılıkları değerlendirildiğini belirtti.

Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahip olduğu araştırma kapasitesi, araştırma alt yapısı, dünya standardında ki çalışma sistemi ve ileri teknolojisi ile dünyanın öncü kuruluşlarından olan TÜBİTAK ile görüşmelerimiz neticesinde, özel sektör kuruluşlarımız ile akademik kurumlarımız için sektöre yönelik özgün çözümler bulmak ve taraflara sunmak gayesindeyiz. Bu çözümler ile temel araştırma, uygulamalı araştırma ve geliştirme, sistem ve tesis kurma, ulusal standartlarda bir ürün geliştirme çalışmalarını başlatmak istiyoruz."

TÜBİTAK MAM uzmanları, daha sonra kentteki mermer fabrikalarında incelemede bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.