Bilecik

FETÖ'nün darbe girişimi

16:50 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Bilecik Valisi Süleyman Elban, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, gerek polis gerekse jandarma teşkilatının emir komuta zinciri içerisinde görevinin başında yer aldığını belirtti.

Elban yaptığı açıklamada, ordu içerisinde komuta kademesinden bağımsız bir kısım gruplarca demokrasiye, devlete ve hükümete karşı darbe teşebbüsünde bulunulduğunu anımsattı.

Türk milletinin, Cumhurbaşkanı ve hükümetin dirayetli duruşları ve ferasetleri sayesinde bu hain girişimin bastırıldığını vurgulayan Elban, şunları kaydetti:

"İlimiz genelinde konuya ilişkin herhangi bir sorun meydana gelmemiştir. Gerek polis teşkilatımız gerek jandarma teşkilatımız, emir komuta zinciri içerisinde görevinin başında yer almıştır. Vatandaşlarımız, güven ve huzur içerisinde vakarlı bir şekilde günlük işlerine devam etmektedir. Güvenlik gücü ve vatandaşlarımızdan oluşan 160'ın üzerinde şehidimiz ve birçok yaralımız mevcuttur. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyorum."

- "Demokrasiye sürülmüş kara leke"

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir yaptığı yazılı açıklamada, milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden bu girişimin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Milletin iradesinden başka hiçbir iradenin ülke kaderini belirleyemeyeceğini ifade eden Özaydemir, şunları kaydetti:

"Halkın iradesiyle seçilmiş bir meclise ve oluşturulan hükümete yapılan bu girişim kanunsuzdur ve demokrasimize sürülmüş kara bir lekedir. Bu yüzden gün demokrasiye sahip çıkma ve ona sıkı sıkı sarılma günüdür. Üreterek ülkemizin gelişimine katkı sunup ilerlemeye sahip çıkan sanayiciler olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Ancak, bu süreçte hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.