Bilecik

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

23:12 09 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kütahya ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Zafer Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Zafer Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağımsızlığı için canını vermeye hazır bir millet olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir ihanetle karşılaştığını hatırlatan Çetinbaş, şöyle konuştu:

"Şanlı şerefli ordumuz, silahlı kuvvetlerimiz değil, içine sızan, deniz aşırı ülkelerden bir hain şebekenin kendi milletine saldırmasıyla milletimiz karşı karşıya kalmıştır. Bu hain saldırıda bizim silahlarımızı bizim üzerimize çevirdiler. Bu hainler sadece şu an ellerimizde olduğu gibi Türk bayrağı olan insanlarımızın üzerine ölüm kusmuştur. Bu millet böyle bir ihanetle karşılaştı. İhanet sahipleri ve bu ihanetin emrini verenler bu dünyada da ebedi hayatta da hesabın en büyüğünü vereceklerdir."

Kütahya Belediyesi Konservatuarı ise çeşitli ezgi ve türküleri vatandaşlar için seslendirdi.

- Bilecik

Bilecik'te vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak, darbe girişimine tepki göstermeye devam etti.

İlçe ve köylerden Cumhuriyet Meydanı'na gelen vatandaşlar da ''demokrasi nöbetine'' destek verdi. Alanda kurulan ekrandan gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izledi ve marşlara eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.