Bilecik

Bilecik'in karbon ayak izi çıkarılacak

17:23 17 Ağustos 2016
Bilecik'in karbon ayak izi çıkarılacak

Bilecik Belediyesi tarafından kentin iklim değişikliğinden az etkilenmesi amacıyla karbon ayak izini belirleme çalışmaları yürütülüyor.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalardaki temel amaçlarının ekolojik bir kent ve çevreci bir il meydana getirmek olduğunu dile getirerek, ulaşımdan ekonomik faaliyetlere, sanayiden tarıma her alanda çevreci ve doğaya zarar vermeyecek bir şekilde şehrin büyüyüp gelişmesini sağlamak istediklerini söyledi.

Yürütülecek çalışmalarla ulaşım, sanayi, tarım, enerji ve bunların kullanımı noktasında adımlar atmayı planladıklarını bildiren Yağcı, emaneti gelecek nesle en güzel şekilde emanet etmek istediklerini kaydetti.

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe de karbon ayak izinin enerji tüketimi ve ulaşım dahil fosil yakıtlarının yanmasından ortaya çıkan doğrudan karbondioksit emisyonlarının ölçüsü, ikincil ayak izinin de kullanılan ürünlerin yaşamın döngüsünden imalatı ve en sonunda bozulmalarıyla ilgili karbondioksit emisyonlarının ölçüsü olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.