Bilecik

Gölpazarı'da "Köyünü Yaşat" projesi

09:12 19 Ağustos 2016
Gölpazarı'da "Köyünü Yaşat" projesi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Gölpazarı Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Köyünü Yaşat" projesi, mimarlık ve tasarım alanlarından öğrenci ve akademisyenlere ev sahipliği yapıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haziran ve Ağustos ayları arasında gerçekleştirilen atölyelerde farklı üniversitelerden öğrencilerin, yeni binaların yapımına alternatif olarak mevcut kırsal alanların yeniden değerlendirilmesi konusunu yalnızca mimari değil birçok sanat dalı ile bütünleşik bir şekilde kırsal alanlara örnek teşkil edecek uygulamayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin köyde bulundukları süre zarfından birçok farklı deneyimler yaşadığını ve tasarımsal farklılıklarını da köye yansıtarak, hem köylüye hem de ilçedeki insanların hayatında yer bulduğunu belirten Arpacıoğlu, şunları kaydetti:

"Öğrenciler, gerçek bir inşaatın içinde akademisyenler ve ustalarla birlikte teorik ve pratik bilgileri harmanlayarak, gelecekte yönetici konumunda bulunacakları bu ortamda en temelden başlayarak meslek hayatlarında deneyim kazanıyorlar. Ayrıca, gün içindeki şantiye saatlerinin ardından ilçede insanların ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen konular hakkında projeler tasarlayıp, kırsal alanların gelişmesi için çalışıyorlar. Yaz atölyeleri ile gerçekleştirilen pilot uygulamanın ileride kırsal alanların yeniden düzenlenmesi ve rehabilitasyonu konularında örnek teşkil etmesi amaçlanmaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.