Bilecik

Bilecik'te hacı adayları uğurlandı

09:47 21 Ağustos 2016
Bilecik'te hacı adayları uğurlandı

Bilecik'te, 102 hacı adayı düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Bilecik'ten bu yıl hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Cumhuriyet Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

İl Müftüsü Necati Akkuş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini dile getirerek, hacı adaylarından kutsal topraklarda ülkeleri ve milleti için dua etmelerini istedi.

Hacı adaylarının kutsal topraklarda bu milletin büyüklüğüne de tanıklık edeceklerini ifade eden Akkuş, şunları kaydetti:

"Oraya vardığınızda dünyanın değişik ülkelerinden, İslam ülkelerinden insanlar göreceksiniz. Onlar bizi Osmanlı'nın torunları olarak görüyorlar. Onlar bizi, İslam dünyasının lideri, önderi olarak görüyorlar, onların bizlerde umutları var, bizlerden beklentileri var. Dolayısıyla onlara karşı babacan davranın, onlara karşı merhametli davranın ve onları kucaklayın. Bağrınıza basın, umutlarını söndürmeyin. Mağdurlar, mazlumlar İslam coğrafyasındaki bütün ezilmiş Müslümanlar bizim ayağa kalkmamızı ve onları derleyip toparlayıp kanatlarımızın altına almamızı, yüceltmemizi, izzet ve ikbal ile dünya hayatını yaşamamızı arzu ediyorlar. Milletimizin onurunu, şahsiyetini, prestijini üzerinizde taşımayı ihmal etmeyin. Onlara karşı göstereceğiniz tavır, hal ve hareketler bu şekilde olsun inşallah."

Bilecik Belediye Başkanı Yardımcısı Nihat Can'ın da katıldığı törende daha sonra hacı adayları dualarla yolcu edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.