Bilecik

Hemşirenin otobüste darbedilmesi

12:39 20 Eylül 2016
Hemşirenin otobüste darbedilmesi

CHP Bilecik İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Tennur Tutkun, bindiği belediye otobüsünde, kıyafeti nedeniyle sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalan Ayşegül Terzi'ye yapılan olayı şiddetle kınadıklarını söyledi.

CHP'li Tutkun, parti binasındaki basın toplantısında yaptığı konuşmada, kadını her alanda esir alan bir anlayışın bu kez otobüsün içinde kendini gösterdiğini belirtti.

CHP'li kadınlar olarak laiklik, çağdaşlık ve demokrasinin kendileri için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Tutkun şunları söyledi:

"Biz, inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz, Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak, kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınların toplumda, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel, bizim mücadele alanımız olacaktır. Ayşegül'e atılan tekme, laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.