Bilecik

Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'nde darp iddiası

14:18 18 Ekim 2016
Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'nde darp iddiası

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyarete gelen bir kadının darbedildiği iddiasının asılsız olduğu bildirildi.

Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sühendan Senger, yaptığı yazılı açıklamada, dernek başkanlığı dışında söz konusu merkezin gönüllü destekçisi olduğu belirtti.

Senger, burada hayvanlara eziyet edildiği ve aç bırakıldığı iddialarının doğru olmadığını savunarak, merkezi ziyaret edenin bir kadının darbedildiği iddialarının da tamamen asılsız olduğunu ifade etti. Senger, açıklamasında şunları aktardı:

"Bir bayanın gelip burayı karıştırması, darp olaylarını gündeme getirmesi son derece üzücü. Aslında böyle bir şey yok. O da bir hayvansever olduğunu söylüyor ama ben o arkadaşın hayvanları sevdiğini sanmıyorum. Sadece zarar veriyor. Buraya 5 dakikalığına gelip, bir daha hiç uğramıyorlar. Burada ne yaşandığını kimse bilmiyor. İnsanlar her gün bir kötülemeyle önümüze çıkıyorlar. Hayvanlara eziyet edildiğini söylüyorlar. Ben haftada en az 3 kez 4 kez geliyorum. Bugüne kadar bir eziyet görmedim. Tabi ki bazı eksiklikler olabilir. Ben barınaklara karşıyım. Barınaklar hayvan ve tedaviye ihtiyacı olan hayvanların iyileştirildikten sonra tekrar doğal yaşam alanlarına salındığı yerlerdir. Haksız ve gereksiz kötülemeler ve karalamalar yerine lütfen daha yapıcı ve adaletli olalım, hoşgörülü olalım. Gösteri ve şov yapmaya değil de bize destek olmaya gelirlerse, birleşiriz ve eksiklerimizi çok daha rahat bir şekilde tamamlarız. Ama maalesef kötüleme var. Asla destek olmuyorlar. İşte bu yüzden de bizler de sıkıntı yaşıyoruz.''

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı ise sokaktan aldıkları hayvanları tedavi ettikten sonra tekrar doğal yaşam ortamlarına geri bırakıldığına dikkat çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.