Bilecik

19 Ekim Muhtarlar Günü

17:13 19 Ekim 2016
19 Ekim Muhtarlar Günü

Bilecik'te 19 Ekim Muhtarlar Günü, törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve beraberindeki muhtarların Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, Çınar ve beraberindekiler Vali Süleyman Elban'ı ve Belediye Başkan Vekili Nihat Can'ı ziyaret etti.

Vali Elban, muhtarlar günü nedeniyle bir düğün salonundaki yemekte yaptığı konuşmada, demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatının, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin her noktadaki kurumsal temsilcisi olduğunu söyledi.

Hem çağdaş demokrasinin, hem de geleneksel yapının en önemli birimlerini köylerin ve mahallelerin oluşturduğunu ifade eden Elban, şöyle konuştu:

"Demokratik yollarla halkın iradesiyle seçilip gelen muhtarlarımız, devletimizin, ülkemizin ve idaremizin göz bebeğidir. Kendileri hem seçilmiş olmaları sıfatıyla hem de mülki görevler ifa etmelerinden dolayı resmi sıfat taşıyan ve birçok açıdan da devlet memuru gibi kabul edilen kamu görevlileridir. Bir yere seçilmiş olarak gelmek, gerçekten güç. Başka bir işte çalışırsanız ya başarılı olursunuz ya da başarısız olursunuz, bunun kriterleri var. Ancak seçimlerin hiçbir kriteri de garantisi de yok. Bu zoru yenerek, geliyorsunuz. Aranızda bu görevi 8 dönem yapanlar var. Bu, bir başarıdır. Bu başarı, doğduğunuz günden itibaren o yöreye yaptığınız çalışmalar ve kişiliğinizin sonucudur. Devletimizin en uçtaki temsilcilerisiniz. Gerek güvenlik kuvvetlerimiz, gerekse diğer resmi birimlerde de siz varsınız. Dolayısıyla sizden kimsenin vazgeçmesi, mümkün değil."

Muhtarlar Derneği Başkanı Çınar da toplumda önemli işlevleri bulunan ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan muhtarlık iradesinin yüzyılları aşkın bir süredir görev yapan büyük bir teşkilat olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Elban ve Can, uzun yıllardır görev yapan muhtarlara plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.