Bilecik

Bilecik'te "Son Yarım Asrın Hikayesi" Konferansı

19:02 02 Kasım 2016
Bilecik'te "Son Yarım Asrın Hikayesi" Konferansı

Bilecik'te "Son Yarım Asrın Hikayesi" Konferansı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen programda, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre merkezinde "Son Yarım Asrın Hikayesi" Konferansı verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, son yarım asrın hikayesi projesinin geçmişten günümüze kadar olan bölümlerin tarihsel kesitler halinde gençlere aktarılması amacıyla hayata geçirilen çok kapsamlı ve çok anlamlı bir proje olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Sofuoğlu, Turgut Özal ölürken Türkiye'nin ihracatının 17 milyar dolarken şimdi ise 160 milyar dolar olduğunu vurgulayarak, "Çünkü Türkiye artık üretim yapıyor." dedi.

Adnan Menderes'in üretim konusundaki bu pasif daireyi kırmaya çalıştığını anlatan Sofuoğlu, "Menderes batılılardan çok borç aradı ancak bulamadı. Batılılar borç verecek ama çok fahiş faizlerle borç teklif etti. O da Ruslardan borç buldu. Ruslarla Temmuz ayında randevusu vardı ama randevudan 35 gün önce Menderes'i idam ettiler. Niye? Üretim yapmasın diye." ifadelerini kullandı.

Konferansa, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Müftüsü Necati Akkuş, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.