Bilecik

Kadına Yönelik Şiddet Karşı Uluslararası Mücadele Günü

18:08 25 Kasım 2016
Kadına Yönelik Şiddet Karşı Uluslararası Mücadele Günü

AK Parti Bilecik Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, "Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde, eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur." dedi.

Namal, Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddetin, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

Şiddetin, aileyi ve toplumu derinden etkileyen hastalıklı bir ruh hali olduğunu belirten Namal, "Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde, eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur." dedi.

Namal ayrıca, kadının varlığına yaraşır temsil imkanını gözler önüne sermek gerektiğini vurgu yaparak, "İyi örneklerin toplumda yaygınlaşmasıyla beraber kötünün kendine yer bulamayacağı bir dünya düşüncesiyle yolumuza devam etmeliyiz. Kadın ve erkek arasında yaşanan şiddetin hiçbir biçimde hoş görülmediği bir toplum oluşturmak bizim elimizde. Kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.