Bilecik

"Karbon Ayak İzi Envanter ve Analiz" projesi"

18:43 25 Kasım 2016
"Karbon Ayak İzi Envanter ve Analiz" projesi"

Bilecik'te, şehrin küresel ısınma ve iklim değişikliğindeki rolünü belirleyerek bu etkiyi azaltmak üzere yapılması gereken çalışmalarının ilk etabı olan "Karbon Ayak İzi Envanter ve Analiz" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, karbon ayak izinin, başta karbondioksit olmak üzere sera gazlarının çevreye verdiği zararın uluslararası bir ölçüsü olduğunu belirtti.

Türkiye'nin toplam sera gazı emisyonlarının 2013 yılında 459,1 milyon tona ulaştığı dile getiren Başkan Yağcı, şöyle konuştu:

"Enerji tüketimine dayalı salım miktarları bu şekilde gittiği sürece, yüzde 0,48’lik oranla Bilecik, ülkenin toplam karbon salımına en küçük katkıyı yapan illerden biri olma özelliğini koruyacak. Bilecik Belediyesi dünyada ve ülkemizde bu konuda öncülük eden belediyelerle aynı gelişmelere ve uygulamalara imza atacak ve kentimiz için bir ekolojik kent değeri yaratacaktır."

Konuşmanın ardından Anadolu Üniversitesi Ekoloji Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe tarafından projenin sunumu gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.