Bilecik

Bilecik bezi dokuma kursu açıldı

18:19 20 Şubat 2017
Bilecik bezi dokuma kursu açıldı

Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle Bilecik bezi dokuma kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Bilecik bezi dokuma kursunun açılışı, Vali Süleyman Elban'ın da katıldığı törenle yapıldı.

Elban, açılışta yaptığı konuşmada, Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında düzenlenen eğitim programıyla kursiyerlerin hem meslek sahibi olacaklarını hem aile ekonomisine katkı sağlayacaklarını hem de Bilecik ile özdeşleşmiş Bilecik bezini yaşatıp tanıtacaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da Hayat Boyu Öğrenme Projesinin asıl maksadının, örgün eğitim dışına çıkmış bireyleri hayata hazırlamak olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Kursiyerlerimiz hem üretecek hem öğrenecek hem de para kazanmış olacak. Bilecik'in bu değeri kaybolmasın, yaşamaya devam etsin istiyoruz. Bu anlamda da Valimizin destekleriyle tezgahlarda Kayı amblemli şallar üretmeye başladık. Bilecik'e özgü bazı ürünler üreterek, hem 18-54 yaş aralığındaki evde olan kadınlarımızı üretim sahasına dahil etmiş olacağız hem de Bilecik'i dışarıya tanıtma imkanı da sağlamış olacağız.''

Konuşmaların ardından Vali Erban, İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş ve İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan dokuma kursunun açılışını yaparak, kurusun düzenlendiği sınıfları gezdi ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nagihan Güneş'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.