Bilecik

Mermer ve maden grubu temsilcileri Bilecik'te buluştu

14:13 23 Şubat 2017
Mermer ve maden grubu temsilcileri Bilecik'te buluştu

Maden ve Mermer Üreticileri İş Adamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu, siyaset ve bürokrasi iş birliğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, "İş birliğinde olabilirsek 2017 yılında istihdamda ve ihracatta başarılı olabiliriz" dedi.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik ve Bursa'da faaliyet gösteren mermer ve maden grubu sanayicilerle bir araya geldi.

MADSİAD Başkanı Efendioğlu, 2016'nın ülke için zor bir yıl olduğunu, 2017'nin de kolay olmayacağını, bu nedenle gayrette bulunmaları gerektiğini söyledi.

Zorlukları yenmek için siyaset, bürokrasi ve iş dünyasının sık sık bir araya gelip, diyalog içinde olması gerektiğini dile getiren Efendioğlu, ''İş adamları olarak giydiğimiz takım elbiseye üniforma gözüyle bakmalıyız. Türkiye zor bir süreçten geçerken gayret içinde olmamız gerekir ama bizim de başarılı olabilmemiz için siyasete ve bürokrasiye ihtiyacımız var. Siyaset ve bürokrasi iş birliğine ihtiyacımız var. İş birliğinde olabilirsek 2017 yılında istihdamda ve ihracatta başarılı olabiliriz. Sayın valimize toplantıyı yaptığı için teşekkür ediyorum. İstihdam, ihracat ve ekonomi konusunda çok gayretli ve fedakar olmamız gerekiyor.'' diye konuştu.

Vali Elban da birkaç yıldır ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve bu süreci en iyi hissedenlerin de iş adamları ve üretim yapan kitle olduğunu anlattı.

Elban, şöyle konuştu:

''Sizlerin hapşırması birçok insanın da nezle olmasına neden oluyor. Durumunuzun iyi olması birçok insanı iyileştirirken, durumunuzdaki bir zafiyet ve sıkıntı da birçok çalışanı, müşterisini de doğrudan etkiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız istihdam seferberliği başlattı. Bu kampanya Türkiye'de bir yankı buldu ve birçok insan da katkıda bulunmaya çalıştı. Üstelik ekonomik şartlar ve piyasa koşullarındaki olumsuzluklar ortadayken. Dolayısıyla her kesimdeki insanımız gibi iş dünyası ve üretim sektörü, elini taşın altına koymayı, fedakarlıkta bulunacağını ifade etti. Sektörle ilgili konuşulması, dile getirilmesi, çözülmesi gerekenler, bizim düzeyimizde çözülmeyip daha üst düzeyde çözülüp bizim köprü olacağımız, katkı vereceğimiz ve omuz verebileceğimiz hususlar olabilir.''

Bilecik Mermerciler Derneği Başkanı Turgut Özen ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ''İstihdam seferberliği''yle sektörün ham madde rezervleri ile işlenmiş mermer üretimi sorunlarının gündeme geldiğini aktararak, ''Bunları aşabilmek için sorunları dile getirip, bir an önce üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmak için tedbirler almalıyız. Burada ihracatı ve üretimi artırmak, sorunları ortadan kaldırmak için güç birliği yapmamız lazım. Öncelikle istihdama önem vermeliyiz. İstihdamı artırabilmek için üretimi nasıl artırırız, üretim arttığı zaman ihracat nasıl artar, ihracat arttığı zaman pazarlama nasıl olur, bunları konuşmalıyız.'' dedi.

Toplantı, mermer ve maden grubu temsilcilerinin taleplerini ve sorunlarını dile getirmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.