Bilecik

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

13:45 13 Mart 2017
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Okul Müdürü Ahmet Selöz, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, İstiklal Marşı'nın milletin tam manasıyla kusursuz bir varoluş manifestosu, evrensel bir istiklal, özgürlük, direniş bildirisi, inancın ve azmin yenilmezliğinin açık beyanı olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy'un, milletin duygu dünyasıyla kusursuz bütünleşen ifade kudreti ile şair ve büyük mütefekkir olmasının yanında ahlaki olgunluk bakımından da müstesna bir insan olduğunu belirten Selöz, ''Milletçe ruhumuzu coşkun, heyecanlı bir dille ortaya koyan İstiklal Marşı'mız, akidevi, tarihi bağlantıları, tüm karakter ve değerleriyle millet benliğimizi yenilemiş, yeniden inşa etmiştir. İstiklal Marşı, bu topraklarda varlığı daim olacağına inandığımız milletin anayasasıdır.'' diye konuştu.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan sahne gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından, yarışmada dereceye giren öğrencilere Vali Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, ödüllerini verdi.

Törene, Vali Elban'nın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Jandarma Komutanı Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.