Bilecik

Vali Elban, kadın çiftçilerle buluştu

14:31 13 Mart 2017
Vali Elban, kadın çiftçilerle buluştu

Bilecik Valisi Süleyman Elban, merkeze bağlı Yeniköy'de çiftçi kadınlarla bir araya geldi.

Vali Elban, eşi Beyza Elban, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, köy muhtarı Eşref Yılmaz ile birlikte Yeniköy'de çiftçilik yapan kadınları ziyaret etti.

Elban, ilk olarak kadın çiftçilerin ürettikleri ürünleri pazarlayabilecekleri bir alan belirlenmesi için Söğüt yolu üzerinde incelemede bulundu.

Daha sonra Kayı Boyu Çiftçi ve Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Necla Türker ve üyeleriyle bir araya gelen Elban, çiftçi kadınların kadın girişimciliğine örnek olacak bir çalışma başlattıklarını belirterek, üreten kadın çiftçileri destekleyeceklerini kaydetti.

Önceki yıllarda Yeniköylü kadın çiftçilerin çeşitli kurslara da katılarak üretici bireyler olduklarını ifade eden Elban, şöyle konuştu:

''Her türlü imkandan yararlanan çiftçi kadınlarımız, tarım alanında da önemli vazifeler yapıyor. İlimizde kırsal alanda kadın emeğinin en fazla katıldığı iş sahası tarım. Yeniköylü kadınlarımız, kurdukları dernekle hem kadın girişimciliğini teşvik etmiş olacaklar hem de yöresel ürünlerinin tanıtımını ve pazarlamasını yapacaklar. Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın hem sosyal hem de ekonomilerinin yükseltilmesi ve tarımsal kalkınma içindeki rollerinin artırılması için her türlü desteği vereceğiz.''


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.