Bilecik

15 Temmuz Şehitler Ormanı'nda fidan dikimi

19:37 13 Mart 2017
15 Temmuz Şehitler Ormanı'nda fidan dikimi

Bilecik'teki 15 Temmuz Şehitler Ormanı'nda fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik-İstanbul karayolu üzerinde bulunan alandaki fidan dikiminde yaptığı konuşmada, yaklaşık 8 ay önce hain bir darbe girişimi sonucu her yaş grubundan birçok insanın şehit olduğunu ve onların anısına fidan dikmek istediklerini söyledi.

Fidan dikimini için gelecek neslin ve özellikle herkesin görebileceği İstanbul yolu üzerinde bir bölgeyi seçtiklerini ifade eden Elban, şöyle konuştu:

''Genç nesiller, buraları gördükçe memleket, vatan ve millet sevgisini, bu şuuru ve bilinci her zaman hatırlasınlar istedik. Son dönemde yaşadığımız özellikle Avrupa'da bakanlarımıza, siyasetçilerimize yapılan muamele, çok net bir şekilde de gösteriyor ki bu topraklar, bu vatan, bu millet üzerinde hiç kimsenin hesabı bitmiş değil. O zaman bizim de bu sembolik yaptığımız ormanla, bu topraklara kök salmaya, fidan dikmeye, orman olmaya, dimdik durmaya kararlı olduğumuzu göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. İnşallah ülkemizin her tarafı yemyeşil orman olur.''

Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can ise, 15 Temmuz'da hain darbe girişimi neticesinde şehit olanların anısını yaşatmak için 250 adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve öğrenciler, fidanları toprakla buluşturdu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.