Bilecik

Tarihi Osmaneli evlerinin restorasyonu

16:47 26 Nisan 2017
Tarihi Osmaneli evlerinin restorasyonu

Bilecik Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli ilçesindeki tarihi evlerden 9 konakla ilgili konak sahipleriyle sözleşme imzaladıklarını bildirdi.

Başkan Şahin, kentin değerleri olan tarihi ev ve konakların restorasyonlarının Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla yapıldığını belirterek, restorasyon ve uygulama yardımları kapsamında da 9 konakla ilgili konak sahipleriyle sözleşme imzaladıklarını kaydetti.

Sözleşmesi yapılan konakların haricinde belediyeye ait 23 konağın restorasyon çalışmalarının devam ettiğini bildiren Şahin, şöyle konuştu:

''975 yıldır kesintisiz Türk şehri olan Osmaneli'nin geçmişten günümüze kalan birçok tarihi değeri var. Atalarımız bu güzel değerleri bizlere miras olarak bırakmış. Bu mirasa sahip çıkmak, onları korumak ve gelecek nesillere aktarmak da bizlerin görevi. Aynı şekilde tarihi kiliseyi Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla restore ettireceğiz. Osmaneli ilçemiz geçmişin mirasını üzerinde taşıyan, bu miras ile birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehirdir.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.