Bilecik

Bilecik'te ''Mutlu İnsan, Mutlu Tturist, Mutlu Esnaf Projesi''

14:39 24 Mayıs 2017
Bilecik'te ''Mutlu İnsan, Mutlu Tturist, Mutlu Esnaf Projesi''

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Osmaneli Belediyesi ve Şeyh Edebali Üniversitesi ile İŞKUR işbirliğinde yürütülen ''Mutlu İnsan, Mutlu Turist, Mutlu Esnaf'' Projesinin tanıtımı yapıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa İpcioğlu, Necla Hanım Konağı'nda gerçekleştirilen tanıtım programında, kentin turizmine katkı sağlayacak projede, ''Lefke bezi üretimi, folklorik bebek, lefke taşı, rehber yetiştirme, esnafı bilgilendirme'' programlarının dezavantajlı gruplara, gençlere ve kadınlara beceri kazandırma eğitimlerinin yer aldığını anlattı.

Belediye Başkanı Münür Şahin de kentte otel yatırımları ile yatak kapasitesini 200'e çıkaracaklarını ve turistler için rehber kursları ile gençlere yeni iş alanı açacaklarını bildirdi.

Osmaneli'nin tarihi ve kültürel değerleriyle Türkiye'de ve dünyada turizmde bilinen bir kent olacağını vurgulayan Şahin, şunları dile getirdi:

''1075 yılından günümüze, kesintisiz Türk kenti Osmaneli'nde yaşam kalitesini artırmak, turizmle öne çıkmak, tarımda yeni ürünler, yeni pazarlar yaratmak, sanayileşme ile büyümeyi hedefliyoruz. Osmaneli'nin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak için çaba sarf ediyoruz. Tekstil ve moda alanı kullanılmak suretiyle, kentin adını Türkiye'ye ve dünyaya duyuracağız. İlçenin özgün kaynaklarıyla hayata geçirilecek olan projelerle, sanayileşmiş tarih ve kültür kenti Osmaneli, hedefine bir adım daha yaklaştı.''

Eski Osmaneli Kaymakamı, Sapanca Kaymakamı Ali Ada da proje tanıtımında bulunmaktan memnun kaldığını belirterek, ''Her ne kadar Osmaneli'nden ayrılmış olsam da Osmaneli'yi yakından takip ediyorum. Değişikliklerin olduğunu bugün yakından daha iyi gördüm.'' diye konuştu.

Tanıtımın ardından Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve beraberindekiler, Sürekli Eğitim Merkezinde Lefke bezi dokuma ile diğer kurslarda incelemede bulunarak, bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.