Bilecik

"Dünya Çevre Günü"

14:52 24 Mayıs 2017
"Dünya Çevre Günü"

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğinde, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla "Temiz ulaşım ve temiz çevre" sloganıyla bisiklet turu düzenlendi.

Programa Belediye Başkan Vekili Nihat Can, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, Bisikletliler Derneği İl Temsilcisi Hakan Yavuz ile yaklaşık 100 bisikletli katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, gençlere çevre bilincini aşılamak için bisiklet turu düzenlediklerini söyledi.

Bisikletin en iyi ve en çevreci araç olduğunu için tercih edildiğini dile getiren Bolat, şöyle konuştu:

"Amacımız temiz daha sağlıklı bir kent özlemini dile getirmek, gürültü, yok olan yeşil alanlar ve olumsuz çevre koşullarının geleceğin yetişkinleri olacak çocuklarımızın üzerindeki etkilerini yok etmek, temiz şehir bilinci ve motorlu araçların çevreyi kirletmeyecek şekilde kullanım kültürünü oluşturmak, motorlu araçların gündelik yaşamın olumsuz etkilerine dikkat çekmektir. Bisikletlerin özellikler ulaşımda kullanılmasının ulaştırma politikalarını hazırlayan bütün kuruluşların, bisikleti bir ulaşım aracı olarak görmelerini, emisyon oluşturan araçların yerine bisiklet kullanmasını tavsiye ederiz."

Cumhuriyet Meydanı'ndan pedal çevirmeye başlayan bisikletliler, Tepebaşı ve Eski Bursa caddelerinde gerçekleştirdikleri turu, Pelitözü Gölpark'ta sona erdirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.