Bilecik

Bilecik'te 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

17:29 25 Mayıs 2017
Bilecik'te 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Okul müdürü Fadıl Ağdağ, okul bahçesinde düzenlenen fuarda yaptığı konuşmada, bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biri olduğunu söyledi.

Bilim fuarlarının, genç bireylerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağladığını ifade eden Ağdağ, şöyle konuştu:

''Bu tür etkinlikler, hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen gençlerimiz ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler.''

Etkinlikte, projede görev alan öğretmenlere plaket ve TÜBİTAK projelerinde çalışma yapan öğrencilere madalyaları verildi.

Etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin Vali Süleyman Elban'ın eşi Beyza Elban ve beraberindekilerin gezmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.