Bilecik

Vali Elban şehit ve gazi aileleriyle iftar yaptı

10:39 16 Haziran 2017
Vali Elban şehit ve gazi aileleriyle iftar yaptı

Bilecik Valisi Süleyman Elban, şehit ve gazi aileleriyle iftar sofrasında bir araya geldi.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığının verdiği iftara, Vali Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Suat Günbey ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

İftarın ardından konuşan Elban, şehit ve gazilerin, vatan ve devlet için yaptığı fedakarlıklarının asla unutulmadığını ve unutulmasının da mümkün olmadığını söyledi.

Ramazan ayının manevi atmosferinde şehit ve gazi aileleriyle sofralarını paylaşmak istediklerini ifade eden Elban, şöyle konuştu:

"Ramazanın bereketi ve maneviyatı hatırına gerek sınırlarımız içinde gerekse sınırlarımız dışında fedakarca görev yapan asker ve polisimizi Allah muhafaza etsin. Görevlerini layıkıyla tamamlayıp, ailelerine ve memleketlerine dönmelerini nasip etsin. Bu toprakların vatan olması konusunda üstün fedakarlık gösteren şehit ve gazilerimizin hatıralarına ve bizlere emanet edilen aileleri ve yakınlarına sahip çıkmak devlet olarak en önemli görevlerimizdendir.

Şehitlik ve gazilik kavramı yüce bir makamdır. Bu ülke üzerinde özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bu toprakları kanlarıyla sulamış şehitlerimize, gazi olmuş ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet dilerken, şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.