Bilecik

Bilecik'te ödüllü satranç turnuvası

18:18 18 Haziran 2017
Bilecik'te ödüllü satranç turnuvası

Bilecik'te AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık'ın sponsorluğunda düzenlenen ödüllü satranç turnuvası sona erdi.

Atatürk Spor Salonunda düzenlenen ve iki gün süren turnuvada, 3 kategoride yaklaşık 150 sporcu liderlik için mücadele etti.

Turnuvanın sponsorluğunu yapan AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bilecik'i satrançta Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden birisi yapmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Turnuvada yarışmacıların çoğunun il dışından katılım sağladığını ve Bilecik'te kaldıklarına da işaret eden Karabıyık, şöyle konuştu:

"Güzel bir organizasyon oldu. Bu kadar talep olacağını bilmiyorduk. İlkokul, ortaokul ve lise çağlarından yaklaşık 150 sporcu katıldı. İki gün süren turnuvada ailelerin çoğu şehir dışından katılım sağladı, Bilecik'te kaldılar, turnuvaya hazırlandılar. Satranç masrafsız bir oyun. Herhangi bir masrafı yok. Çocukları da küçük yaşlarda kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak adına ciddi bir beyin jimnastiği. Eski ve en köklü oyunlardan bir tanesi satranç. Bu noktada ben vatandaşlarımıza olabildiğince destek olmaları çağrısında bulunuyorum. Bu iş siyasi bir projeden ziyade daha çok bir toplum ve sosyolojik proje olarak değerlendirilmeli. İnşallah biz buna ön ayak olduk, ilerleyen süreçte de ilimizde sırayla bütün hemşehrilerimiz ön ayak olacak ve gençlerimizi satranca yönlendireceğiz diye düşünüyorum."

Türkiye Satranç Federasyonu Bilecik İl Temsilcisi İdris Aydın da "Bu turnuvaların daha çok yaygınlaştırılıp ilimize kazandırılması tek arzumuz çünkü sporcularımız maç yaptıkça kendilerini geliştirecek ve ilimizi daha yukarı seviyelere taşıyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara, bisiklet, diz üstü bilgisayar, tablet, akıllı kol saati ve mp3 çalar gibi hediyeler törenle verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.