Bilecik

Ramazan Bayramına doğru

15:52 23 Haziran 2017
Ramazan Bayramına doğru

Vali Elban mesajında, Türk milletinin manevi değerlerinin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel ve anlamlı örneklerinin yaşandığı dini bayramlar olduğunu ifade etti.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bu günlerin, sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü duygularının güçlenmesine, toplumun birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesine ve geleceğe daha da güvenle bakılmasına vesile olduğunu belirten Elban, şunları kaydetti:

''Bizleri manevi iklimiyle saran, kaynaştıran ve kucaklaştıran Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Yüzyıllardır inancımızın temelini teşkil eden, bizleri birlik ve beraberlik içinde bugünlere getiren ve yarınlara taşıyacak olan bu güzel günleri, hayatımızın her gününe taşıyabilmek ve gelecek nesillere aktarmak için bir fırsat olarak değerlendirilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bayramın, tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan tüm acıların sona ermesini temenni ederim.''

Eldemir de 1 ay boyunca kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı ve yardımlaşmayı hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, mahallede, akrabada, komşuda ve ihtiyaç sahipleriyle ekmeklerini, sularını bölüştüklerini belirtti.

Ramazan bayramının, İslam dininde ve Türk toplumunda ayrı bir anlam ve öneminin bulunduğunun altını çizen Eldemir. şu ifadeleri kullandı:

''Ramazan Bayramı, kardeşlik ahdimizi ve dostluk duygularımızı daha da pekiştirmek, milletçe sahip olduğumuz sevgi, saygı ve dayanışma gibi asil duyguları, ülkemizin ve milletimizin tüm fertlerine karşı da ortaya koyabilmemiz için güzel bir fırsattır. İslam dünyasının bayram yaptığı dönemde, Afganistan'dan Suriye'ye kadar, değişik coğrafyalarda, farklı sıkıntılar içerisinde olan kardeşlerimiz de var, onların acıları bizlerin de acısıdır. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu mübarek günlerde sıkıntıda olan tüm İslam alemi için dua edip, hayatını kaybedenler için rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının milletimizin dirliğine, mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.''

Belediye Başkanı Yağcı da Ramazan ayını buruk bir şekilde geçirdiklerini dile getirerek, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların bir an önce bitmesi temennisinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.